mereka

Friday, November 1, 2013

Rezeki Dan Serius

BISMILLAH .

Alhamdulillah , aku dapat interview untuk company yang aku mintak tu .
tapi ,
aku ada a little bit problem ,
which is ,
the interview is held on 31.10.13 .
and guess what ?
aku baru baca that email today ,
which is ,
1.11.2013 .
Ya Allah .

sekarang ni , aku dah hantar email sebagai tanda maaf dan minta mereka tukar tarikh untuk interview .
aku harap mereka akan terima maaf aku ,
dan panggil aku semula .
InsyaAllah , kalau rezeki tu tak kemana .

*aku harap KAU pun ikut aku .

___________________________________

aku dah lama nak tulis tentang benda yang serius ,
aku rasa aku ada tulis ,
tapi kebanyakannya aku pun tak faham kenapa aku cuba tulis benda tu .
bukan tulis , tapi menaip .

aku suka bila cerita pasal sahabat .
aku suka bila cerita pasal masa depan (bukan kahwin punya hal)
aku suka bila cerita pasal buku luar kotak .
aku suka bila cerita pasal cerita hantu omputih .
aku suka bila cerita pasal drama omputih .
aku suka bila aku tau orang yang aku nak cerita ada sama pemikiran dengan aku . jadi maknanya aku bukan cerita sorang sorang .

kadang kadang orang tak faham kita ,
even sahabat , aku sayang sahabat aku .
dorang faham aku , tapi maksud aku kat sini .
mereka faham dari segi muka aku bila tak suka , marah , and so on .
reactions .

tapi pemikiran tentang buku , movie , kereta , handphone and sort of , tak semua sama .
yang sama mungkin dua , tiga , satu orang .
tapi yang itu seronok kan , sebab kau boleh dengar banyak opinion .


aku jugak suka bila aku bergaduh nak menegakkan benang yang basah .
tapi boleh apa tegakkan , kau sangkut je la kat paku and at the same time yang hujungnya kau pegang ,
tak ke tegak .
maksud aku , kalau kau rasa kau betul ,
pertahankan .
tapi kalau kau dah rasa gagal .
let it be .
dengar opinion orang pun okay what ?


*dengar , hayati , hadam , persoal , jawapan , rezeki .

No comments:

Post a Comment