mereka

Wednesday, October 30, 2013

Fin . End . Tamat .

BISMILLAH .

kau pergi kedai makan , order air , neslo ais .
lepas tu , air yang kau order sangat la sedap ,
tetibe pulak makcik tu buat sedap ,
elok je rasanye ,
kau rasa sayang nak habiskan ,
jadi kau minum sikit sikit .
sampai satu tahap tu , kau sedar ,
kau dah hirup air ais , bukan lagi neslo ais tu .
masa tu , ko mesti rase macam " alahhhhhhh , dah habis dah "
kau nak order lain , tapi mungkin yang kau order , tak sesedap yang kau dapat tadi .
jadinya , kau pasrah je la .

macam tu la sebenarnye kan .
bila kita nampak benda yang best je , atau apa yang boleh buat kita rasa happy .
mesti kita tak nak lepaskan .
tapi , faham sendiri la ,
lama lama benda tu akan hilang sendiri ,
kadang kadang kau tak sedar pun bila dia hilang ,
bila dah takde , baru kau sedar ,
tapi time tu , dah tak boleh buat apa dah .
pasrah je la .
kau yang mulakan dulu .
so , finish it by yourself .

that's what we called circle of life .

* i never meant to start a war I just wanted you to let me in .

No comments:

Post a Comment