mereka

Friday, October 18, 2013

Fikir dan Nyanyuk

BISMILLAH .

aku berfikir .
jauh .
kenapa ?
tah , saja je aku paksa otak aku untuk berfikir pagi-pagi buta ni .
haha .

banyak berfikir , buat otak kita cergas .
tapi ,
kalau time nak tidur tu ,
kau berfikir tentang kahwin la , kerja rumah la , kerja untuk esok la ,
memang kejadah je la .
takkan dapat kau nak tidur .
percayalah .
aku selalu buat .
harharhar .

ayah aku pernah cakap pasal kenapa orang tua jadi nyanyuk .
kau tau kan nyanyuk ?
selalu jadi dekat warga emas .
kadang - kadang kat aku pun jadi .
ok ,
abah cakap , orang nyanyuk ni sebab dia kurang membaca .
means : mungkin , masa dia muda mudi dulu , dia malas membaca ,
jadi otak dia kurang berjalan .
ni , apa yang aku rasa .
tolong betulkan aku , kalau aku salah .

otak kita kan ade banyak benda yang kene di connect kan ,
jadinya bile tidak di connect ,
ape gunanya dia ada di situ , dari situ la kot dia bermula ,
proses nyanyuk .
aku rasa , kalau salah , tolong betulkan juga .

*apa yang aku merepek tah .

No comments:

Post a Comment